Bedrijfsopvolging / nieuwe bedrijven

nieuwe boerderij bedrijfsopvolging landgilde

Opvolging biologische en multifunctionele bedrijven. Ontwikkelen en opzetten nieuwe agrarische bedrijven.

Bedrijfsovername is meer dan het 'ene moment bij de notaris'. Helmer Wieringa en Maria van Boxtel denken mee over oude en nieuwe vormen van bedrijfscontinuiteit. Biologische en multifunctionele boeren die opvolging zoeken, of een plek om aan de slag te gaan, steunen we met een concreet stappenplan in hun zoektocht. Wij hebben ervaring met bedrijfsopvolging buiten de familie en met alternatieve financiering, bijvoorbeeld met een grondfonds naast de bank, familieleden die meefinancieren of klanten die inleggen. Samen met de Warmonderhof en de BD vereniging starten wij de website www.landgilde.nl om boeren en tuinders te matchen die opvolging zoeken. Neem een kijkje op www.landgilde.nl en vind je match in opvolging. Download hier de Ekoland special Opvolging gezocht!

Grondeigenaren vragen ons om een frisse exploitatie met (biologische) landbouw en publieksfuncties voor hun plek. Wij maken praktische plannen voor boerderijen die natuur en landbouw slim combineren. Voor bedrijven waar burgers welkom zijn. Of voor zorgboerderijen of recreatieve landbouwbedrijven. Wij hebben een uitgebreid netwerk en brengen werving en selectie van ondernemers voor zo'n bijzondere plek tot een goed einde. 

Voorbeeldprojecten bedrijfsopvolging en ontwikkelen nieuwe bedrijven:

Praktijknetwerk Opvolging gezocht! Opvolging nodig voor biologische, biologisch-dynamische en multifunctionele bedrijven. Zoeken van nieuwe wegen in samenspraak met de BD vereniging, Warmonderhof en boeren en tuinders. In samenwerking met BD coaches, boeren en tuinders. geslaagde opvolgingen, zie www.landgilde.nl bij 'gelukt'

Ontwikkeling nieuwe bedrijven. Haalbaarheidsonderzoek en werving en selectie ondernemer voor Natuurderij Keizersrande, zorgboerderij de Paardenbloem, tuinderij Ut Rooie Bietje e.a. Neem zelf een kijkje op deze bijzondere bedrijven!

Farm Succession Europe. Erasmus + netwerk van vier Europese landen die uitwisselen over bedrijfsopvolging. Ook interessant: lessen over Leerboerderij

Omschakelen naar biologische landbouw: omschakelplan, begeleiding van boeren en tuinders. Plan van Aanpak biologische landbouw. Vermarkting en marketing van directe verkoop via de boerderijwinkel, boerenmarkt of direct aan horeca en zorg. Nieuwe boerderijen op landgoederen of gemeentegronden.

Verbrede landbouw

Multifunctionele bedrijven met natuurbeheer, recreatie of zorgboerderijen. Bedrijfsplan, cursus. 

Publicaties & downloads