anders fiancieren db_080524_1385

Omschakelen naar biologisch?

Verken je de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Een belangrijke keuze voor de toekomst.

Past het bij jou en bij je bedrijf?
Hoe kan je het financieren?

Heb je een vraag over een bedrijfsplan of -advies op maat? Mail Maria van Boxtel of Taco IJzerman.

We stellen samen met ondernemers bedrijfsplannen en bedrijfsadviezen op om de keuze voor omschakelen weloverwogen te maken.

Waar nodig schakelen we ook onze vaste partners in voor een advies op maat, zoals Kees Water, Edith Finke of Sander Bernearts.

Voor advies bij bestemmingsplannen mail : Helmer Wieringa.

Anders financieren

Starter of opvolger in de landbouw? Plannen voor verduurzaming? Deze plannen zijn vaak gedeeltelijk te financieren met een banklening. Hoe los je het andere deel op? Aanvullende financiering kan je zowel meer klanten als voldoende eigen vermogen opleveren.

Bij bedrijfsopvolging en –groei is vaak stapelen van financiering nodig. Wij hebben ervaring met stapelen voor ondernemers, zowel in het uitdenken van de manier van financieren als in het realiseren ervan. Bijvoorbeeld via crowdfunding, een grondfonds of achtergestelde leningen van je klanten. We verzorgen ook publicaties en workshops over ‘anders financieren’.

Belangstelling?
Download onze brochures:

Financiering voor duurzame landbouwbedrijven (2020),
Crowdfunding op de boerderij (2013),
Alternatieve financiering (2010)

smalle bedden

Biologische tuinbouw

Biologische tuinbouw en kleinschalige groenteteelt - en wat er voor nodig is om dit succesvol en met plezier te (blijven) doen - staan centraal in veel van Taco's projecten. Naast zijn advieswerk had hij van 1999 t/m 2013 een biologische tuinbouwbedrijf: De Ommuurde Tuin en was van 2014 t/m 2019 beheerder van landgoed Huis Sevenaer, met o.a. een biologische tuinbouwtak. Daarnaast vertaalde hij The Market Gardener en bewerkte het boek voor de Nederlandse en Belgische omstandigheden: Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij. Voor praktisch advies, ontwerp, bedrijfsplan en begeleiding in biologische tuinbouw en historische moestuinen deel je hier je vraag of uitdaging.

Wij maakten o.a. bedrijfsplannen voor:

  • Drie omschakelende melkveehouders op Landgoed Twickel (in samenwerking met Kees Water, 2019 – 2020);
  • Historische Moestuin (kasteel) de Haar in Haarzuilens (2019);
  • Oosterwaarde, CSA bedrijf in Diepenveen, opvolging en financiering (2018);
  • Verbeterde exploitatie Historische Moestuin en theeschenkerij Bartiméus in Doorn (2017);
  • Moestuin Maarschalkerweerd rand Utrecht (2015), overdracht van zorginstelling naar ondernemer met financiering;
  • Stadslandbouw Langenholte (2012) mogelijke stadslandbouw om onderhoud en recreatie in gebied kostenbewust mogelijk te maken;
  • De Paardenbloem, Meppel (2008) stadslandbouw nieuwe locatie;
  • Natuurderij Keizersrande (2007), verkenning haalbaarheid en selectie ondernemer grootschalige natuurboerderij bij Deventer.