Start en Opvolging in de Biologische Landbouw

Starters-trainingen Landgilde

Wil je een bedrijf starten maar weet je nog niet hoe? Landgilde organiseert in de lente en herfst Startersdagen voor starters in de biologische landbouw.

In de Leergang van Droom naar Bedrijf helpen we je alle elementen van bedrijfsstart te overzien en schrijf je stapsgewijs je bedrijfsplan. Bekijk hier alle activiteiten van Landgilde.

Ontwikkeling in bedrijf

Taco IJzerman begeleidt ondernemers bij de start of professionalisering van hun (tuinbouw of verbrede) bedrijf:

  • met kort advies, zoals het lezen en bespreking van een bedrijfsplan of het nakijken van teeltplannen,
  • begeleiding gedurende de voorbereiding of start van een onderneming, gedurende een teeltseizoen of langer, vaak op basis van de coachings strippenkaart,
  • als sparringspartner 'op afroep'.

The Work that Reconnects

Hoe gaan we om met grote uitdagingen zoals de klimaatcrisis? Waar halen we de energie vandaan om door te gaan? Aan de hand van het werk dat weer verbindt van Joanna Macy ontdekken we hoe we deel vormen van een wijder web, om met blijvende inspiratie en energie te  leven en handelen.​ Lian Kasper begeleid dit werk vanuit Kalapa.

Persoonlijke ontwikkeling

Ben je op zoek naar je pad in werk en leven, wil je je graag door-ontwikkelen of loop je vast?

Bij Lian Kasper kun je terecht voor vragen over je eigen ontwikkeling, kwaliteiten en valkuilen, loopbaan en ondernemerschap. Lian begeleid ook trajecten en trainingen op basis van het werk dat weer verbindt over emotionele veerkracht in het omgaan met globale crises zoals klimaatverandering, en in het ontwikkelen van je persoonlijke verbinding met de natuur.

Begeleiding start en opvolging

Bij Landgilde vind je begeleiding bij start of overname van biologische landbouw-bedrijven.

Maria, Helmer, Taco en Lian zijn vanuit Land & Co beschikbaar voor ondersteuning bij bedrijfsstart en overnameprocessen.

Wij ondersteunen o.a. in overnamegesprekken, het vaststellen van persoonlijke doelen en waardes, en het maken van bedrijfsplannen.